Înscriere

Detalii despre desfășurarea programului

Programul MBAG este adresat fermierilor tineri, care fie dețin o fermă în proprietate, fie lucrează în cadrul unei ferme. Fermierii selectați la finalul procesului de admitere vor participa gratuit, fără a plăti niciun fel de taxă.

Pentru promoția 2022 - 2023, înscrierile vor avea loc în perioada 8 august - 18 septembrie 2022. Înscrierea fermierilor în program se face direct pe site, prin completarea formularului de înscriere de mai jos. Toți fermierii înscriși vor trebui să treacă printr-un proces de selecție/admitere, care constă în analizarea criteriilor de eligibilitate și a scrisorii de intenție și în susținerea unui interviu de admitere.

Dacă vei fi admis în program, vom completa un contract de colaborare și formare între noi și entitatea juridică a fermei tale.

Aspecte de care trebuie să ții cont:

  • Programul MBAG durează 8 luni. Cursurile încep în octombrie 2022  și se vor încheia în mai 2023.
  • Cursurile vor fi organizate sub formă de întâlniri care vor avea loc o dată pe lună, în calupuri de câte două zile consecutive. Vei primi calendarul de desfășurare de la început.
  • Cursurile vor avea loc fizic la București. Asta înseamnă că va trebui să te deplasezi de fiecare dată când ai curs, la București. Costurile de deplasare și de cazare nu sunt acoperite de program.
  • La finalul programului va avea loc o evaluare a cursanților, bazată pe mai multe criterii. 
  • Pentru a afla dacă ești eligibil, verifică mai jos criteriile de eligibilitate.

Ești eligibil* pentru program dacă:

30 participanti

Ai mai puțin de 40 ani

Vrem să sprijinim viitorul agriculturii. De aceea ne asigurăm că prin formarea fermierilor tineri ducem agricultura mai departe.

30 participanti

Lucrezi peste 150 hectare

Susținem performanța. Credem că dacă operezi într-o astfel de fermă sfaturile și lucrurile pe care le înveți în program vor fi aplicate rapid.

30 participanti

Ai minim 3 ani experientă

Poți avea minim 3 ani experiență în agribusiness sau minim 5 ani experiență cumulată indiferent de domeniu. Noi te specializăm.

30 participanti

Cultivi culturi de câmp

Poți avea ferma oriunde în România. Ne va interesa însă să poți participa la fiecare dintre întâlnirile noastre.

*Ne vom îndrepta atenția în special către selecția participanților care respectă aceste criterii. Însă, dacă ești cu adevărat pasionat de ceea ce faci și nu te încadrezi într-unul dintre aceste criterii, îți recomandăm să te înscrii oricum. Comisia de selecție va analiza cererea ta, urmând să primești un răspuns dacă ai fost sau nu admis.

Pași de înscriere în program

1

Pentru început trebuie să verifici criteriile de eligibilitate. Programul este adresat fermierilor care respectă anumite criterii legate de vârstă, experiență, suprafața lucrată și amplasarea geografică a fermei.

2

Te înscrii pe site, prin completarea formularului de înscriere. Aici e important să ne comunici toate datele solicitate și să ții cont de redactarea eseului legat de motivația ta pentru a te înscrie la MBAG.

3

Echipa MBAG, formată din reprezentanții organizatorului programului și reprezentanți ai companiilor care susțin programul analizează cererea ta. Dacă respecți criteriile, vei fi admis la pasul următor.

4

Vei avea un scurt interviu cu reprezentanții organizatorului și ai companiilor care susțin programul. Vrem să înțelegem mai bine care este motivația ta de a participa la MBAG.

5

Urmare interviului, analizăm oportunitatea de a te include în program. Dacă respecți criteriile de eligibilitate și treci interviul, ți se va comunica admiterea in program și ți se vor transmite documentele necesare.

6

Semnarea contractului de colaborare, între ferma pe care o reprezinți și organizator, în baza căruia vei participa la cursuri și vei putea accesa întreaga experiență a programului.

Lucruri pe care e bine să le cunoști de la început

Luând parte la programul MBAG, vei avea acces atât la cursurile din curricula programului cât și la o serie de întâlniri informale, precum vizite în ferme sau întâlniri cu alți fermieri asemeni ție.

Odată cu finalizarea cu succes a programului, toți absolvenții vor primi un certificat de absolvire.

Criteriile de acordare a certificatului de absolvire sunt:

  • Prezența la minim 85% din cursuri
  • Implicarea activă a participanților pe parcursul programului.
  • Susținerea unei prezentări, la finalul cursului, care să susțină elementele însușite în cadrul programului.
calendar-inscriere

Calendarul Programului MBAG 2022 - 2023

Pentru înscriere, completează datele de mai jos

Care este nivelul de studii absolvite

Nivelul de cunoaștere a limbii engleze*

Ești proprietarul fermei?*